Kokt kolja med räk- och ägghack samt varm spenatsallad

Fisk bör vi äta mer av och det är så enkelt att laga. Tänk på varsam tillagning då det går så fort för den att bli klar. Kolja är en god och prisvärd vitfisk.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    600 g färsk kolja, i fyra portionsbitar

    7 dl fiskbuljong

    200 g skalade räkor i lag

    3 hårdkokta ägg, skalade och hackade

    1 kruka dill, hackad

    Varm spenatsallad

    200 g babyspenat

    150 g gröna bönor

    oliv- eller rapsolja till stekning

    pressad citron

    salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering                                                                                                     

    1 dl majonnäs

    1. Blanda räkor, hackat ägg och dill. Dra några varv med pepparkvarnen.
    2. Förväll bönorna lätt i kokande vatten i en kastrull, cirka 3 minuter och häll av.
    3. Stek spenaten mycket hastigt i lite olja och blanda i bönorna. Kläm över lite citronsaft och smaka av med lite salt och rejält med peppar.
    4. Koka upp buljongen i en stor vid panna.
    5. Lägg i fisken och sjud på låg värme cirka 3 minuter.
    6. Ta upp fisken med hålslev och servera med räkblandningen, spenatsalladen och en klick majonnäs.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept