Kikärtssoppa med indiska smaker

Värmande soppa som har mycket smak, är mättande och är lätt att göra.

Skriv ut4-6 portioner40 minuter

    2 förpackningar kikärtor (à 380 g), sköljda och avrunna

    ½ gul lök, skalad och hackad

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    ½ dl olivolja

    1 tsk gurkmeja

    2 tsk garam masala

    7 dl grönsaksbuljong

    1 skiva surdegsbröd av levaintyp, gärna lite torrt

    2 tsk flytande honung

    salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    200 g svartkål eller grönkål

    1 dl grovriven parmesan

    god olivolja

    1. Fräs lök och vitlök i oljan tillsammans med kryddorna i en stor gryta utan att det får färg.
    2. Mixa en förpackning av kikärtorna till en kräm och späd med lite vatten om det blir torrt.
    3. Tillsätt det samt de resterande hela kikärtorna till grytan och häll på buljongen. Blanda väl och låt det sjuda cirka 5 minuter.
    4. Smula i brödet smått och vispa så det löser sig. Smaka av med honung, salt och peppar.
    5. Sätt ugnen på 200°.
    6. Repa bort stjälken från svartkålen och massera bladen med lite olivolja.
    7. Bred ut dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    8. Servera soppan med svartkålschips, parmesan och god olivolja.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Grönkål

    Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

    Relaterade recept

    Se mer recept