Kikärtspannkaka – socca

Matig pannkaka med kiksärtsmjöl som du kan toppa med vad du vill. Passar utmärkt till lättare lunch eller som förrätt. En fransk specialitet från Nice.

Skriv ut425 minuter + 1 timme i kyl

    2 ½ dl kikärtsmjöl

    3 dl vatten

    ½ tsk salt

    oliv- eller rapsolja till stekning

    Förslag på toppingar

    avokado, körbärstomater, lite lätt crème fraiche, hackad rödlök och rucola

    keso, hackad rökt kalkon, tomater och rucola

    rökt lax, lätt färskost, gräslök

    1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och salt i en bunke till en klumpfri smet.
    2. Låt smeten svälla i kyl en timme.
    3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 4 tefatsstora pannkakor på hög medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
    4. Servera med något av förslagen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept