Kikärtsgryta med ris och avokado-salladslökstopping

Snabb vardagsräddare med mycket smak och mättnad.

Skriv ut4 portioner30 minuter

    300 g vegetabilisk färs

    1 gul lök, skalad och hackad

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 paprika, urkärnad och smått hackad

    2 msk tomatpuré

    2 tsk malen spiskummin

    2 tsk malen koriander

    1 krm malen chilipeppar eller chiliflakes

    2 förpackningar (à 400 g) finkrossade tomater

    1 förpackning (400 g) kikärtor eller blandade bönor, sköljda och avrunna

    ev lite vatten till spädning

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    ev färsk koriander

    2 avokado, skalade, urkärnade och skivade

    2 salladslökar, skivade

    Till servering

    kokt fullkornsris
    gröna grönsaker, t ex gröna bönor

    1. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök samt paprika utan att det tar färg.
    2. Lägg i färsen och blanda om och låt den fräsa med cirka 5 minuter.
    3. Tillsätt tomatpuré och rör om tillsammans med kryddorna. Låt det fräsa ihop någon minut innan du häller i tomaterna och kikärtorna.
    4. Låt det sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med koriander på toppen om du vill.
    5. Bjud avokado och salladslök att toppa med samt kokt fullkornsris och lättkokta gröna bönor som tillbehör.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept