Kålrotslåda

Härligt grönsakstillbehör som passar utmärkt till lite julskinka. Bjud gärna en sallad på grönkål till.

Skriv ut6-8 portioner1 timme

    1 kg kålrot, skalad och grovt tärnad

    1 liter grönsaksbuljong

    1 dl rapsolja

    1 förpackning, 2 ½ dl havrebaserad ”gräddprodukt”

    2 msk sirap

    2 ägg

    1 msk färsk riven ingefära, alt 3 tsk malen

    3 msk panko eller ströbröd

    1 tsk salt och ½ tsk nymald svartpeppar

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka den tärnade kålen mjuk i buljongen och häll av genom ett durkslag.
    3. Lägg tillbaka kålroten i kastrullen och mosa den grovt med en potatisstöt.
    4. Blanda i resten av ingredienserna utom pankon och blanda väl.
    5. Häll smeten i en smord ugnsform och toppa med panko.
    6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills det får lite färg.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept