Kålpudding med kycklingfärs

Prova en husmansklassiker på nytt sätt med kyckling. En smart allt-i-ett-rätt!

Skriv ut41 timme och 10 minuter

    800 g vitkål, strimlad

    1 gul lök, skalad och strimlad

    rapsolja till stekning

    2 msk sirap

    ½ tsk salt

    2 dl kokt ris

    500 g kycklingfärs

    2 dl kycklingbuljong

    2 tsk torkad timjan

    1 ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar

    Till servering

    kokt potatis

    rårörda lingon

    grönsallad med t ex blomkål och rårivna morötter

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en ugnssäker form som mäter ca 20 x 30 cm med lite rapsolja.
    3. Fräs kål och lök i lite rapsolja på medelvärme i omgångar i en stor stekpanna så det blir mjukt och får lite färg utan att det blir bränt.
    4. Ringla över sirap och salta, rör om. Ställ åt sidan.
    5. Blanda ris, färs, buljong och timjan. Salta och peppra.
    6. Lägg hälften av kålblandningen i formen.
    7. Lägg färsblandningen över och fördela resten av kålblandningen ovanpå.
    8. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
    9. Servera med kokt potatis, lingon och grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept