Kålpudding med kycklingfärs
Prova en klassiker på nytt sätt med kyckling. En smart allt-i-ett-rätt!
Skriv ut41 timme och 10 minuter
800 g vitkål, strimlad
1 gul lök, skalad och strimlad
rapsolja till stekning
2 msk sirap
½ tsk salt
2 dl kokt ris
500 g kycklingfärs
2 dl kycklingbuljong
2 tsk torkad timjan
1 ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar
Till servering
kokt potatis
rårörda lingon
grönsallad med t ex blomkål och rårivna morötter
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnssäker form som mäter ca 20 x 30 cm med lite rapsolja.
- Fräs kål och lök i lite rapsolja på medelvärme i omgångar i en stor stekpanna så det blir mjukt och får lite färg utan att det blir bränt.
- Ringla över sirap och salta, rör om. Ställ åt sidan.
- Blanda ris, färs, buljong och timjan. Salta och peppra.
- Lägg hälften av kålblandningen i formen.
- Lägg färsblandningen över och fördela resten av kålblandningen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
- Servera med kokt potatis, lingon och grönsallad.
Relaterade recept
Se mer recept