Kalkonbiffar

Kalkonfärs är toppen till biffar. Med en härlig grönsaksröra till blir det mycket smaker. Självklart kan du använda kycklingfärs också.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    400 g kalkonfärs

    1 äggula

    2-3 msk potatismjöl

    3 msk rökig BBQ-sås

    2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

    2 gula lökar, skalade och skivade

    1 röd paprika, urkärnad och strimlad

    oliv- eller rapsolja till stekning

    Till servering

    ugnsrostad potatis

    gröna grönsaker som t ex bladspenat, sojabönor

    1. Blanda färs, äggula, potatismjöl, BBQ-sås, salt och peppar i en bunke.
    2. Forma färsen till biffar och stek i olja i en stekpanna ca 5 minuter per sida.
    3. Stek lök och paprika i lite olja i en annan panna tills det mjuknar och får lite färg.
    4. Servera biffarna med löken och paprikan, ugnsrostad potatis och gröna grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept