Kalkonbiffar
Kalkonfärs är toppen till biffar. Med en härlig grönsaksröra till blir det mycket smaker. Självklart kan du använda kycklingfärs också.
Skriv ut4 portioner45 minuter
400 g kalkonfärs
1 äggula
2-3 msk potatismjöl
3 msk rökig BBQ-sås
2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar
2 gula lökar, skalade och skivade
1 röd paprika, urkärnad och strimlad
oliv- eller rapsolja till stekning
Till servering
ugnsrostad potatis
gröna grönsaker som t ex bladspenat, sojabönor
- Blanda färs, äggula, potatismjöl, BBQ-sås, salt och peppar i en bunke.
- Forma färsen till biffar och stek i olja i en stekpanna ca 5 minuter per sida.
- Stek lök och paprika i lite olja i en annan panna tills det mjuknar och får lite färg.
- Servera biffarna med löken och paprikan, ugnsrostad potatis och gröna grönsaker.
Relaterade recept
Se mer recept