Jordgubb- och rabarbersmulpaj
Jordgubbar och rabarber är som gjorda för varandra. Bjud den här goda pajen med en liten klick god vaniljglass. Perfekt som dessert eller fika.
500 g jordgubbar
300 g rabarber
1 ½ dl rårörsocker
½ tsk äkta vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker
3 msk potatismjöl
Smuldeg
1 ½ dl havregryn
2 msk vetemjöl
¾ dl kokos
¾ dl pumpafrö
1 ½ msk rårörsocker
2 msk rapsolja
3/4 krm salt
Till servering
lite vaniljglass, gärna av tofu eller havre
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med olja.
- Skölj, ansa och dela jordgubbarna.
- Skär rabarbern i två centimeter breda bitar.
- Blanda det i en stor kastrull med sockret och vaniljpulvret och låt det koka ihop på svag värme utan lock cirka 10 minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i potatismjölet i kastrullen och låt det få ett uppkok. Dra av från värmen.
- Lägg allt i formen.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över.
- Grädda cirka 12 minuter tills pajen får lite färg. Servera ljummen med en liten klick vaniljglass, gärna av tofu eller havre.
Relaterade recept
Se mer recept