Jordgubb- och rabarbersmulpaj

Jordgubbar och rabarber är som gjorda för varandra. Bjud den här goda pajen med en liten klick god vaniljglass.

Skriv ut4-645 minuter

    500 g jordgubbar

    300 g rabarber

    1 ½ dl rårörsocker

    ½ tsk äkta vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker

    3 msk potatismjöl

    Smuldeg

    1 ½ dl havregryn

    2 msk vetemjöl

    ¾ dl kokos

    ¾ dl pumpafrö

    1 ½ msk rårörsocker

    2 msk rapsolja

    3/4 krm salt

    Till servering

    lite vaniljglass, gärna av tofu eller havre

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med olja.
    2. Skölj, ansa och dela jordgubbarna.
    3. Skär rabarbern i två centimeter breda bitar.
    4. Blanda det i en stor kastrull med sockret och vaniljpulvret och låt det koka ihop på svag värme utan lock cirka 10 minuter.
    5. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i potatismjölet i kastrullen och låt det få ett uppkok. Dra av från värmen.
    6. Lägg allt i formen.
    7. Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över.
    8. Grädda cirka 12 minuter tills pajen får lite färg. Servera ljummen med en liten klick vaniljglass, gärna av tofu eller havre.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept