Japansk kålpannkaka – okonomiyaki

Underbar ”pannkaks-omelett” fullspäckad med nyttig kål och morötter och toppad med ännu mer grönsaker. Den spännande såsen lyfter rätten ännu ett uns. Den här exotiska rätten är lättare än vad man tror att göra. Prova, du kommer att älska den!

Skriv ut4 portioner45 minuter

    5 ägg

    2 dl fullkornsvetemjöl

    1 dl vatten

    100 g vitkål, finstrimlad

    1 stor morot, skalad och grovriven

    1 tsk malen ingefära

    ½ tsk salt

    rapsolja till stekning

    Okonomiyaki-sås

    ½ dl majonnäs

    2 msk worcestershiresås

    2 msk ketchup

    1 tsk japansk soja

    1 tsk malen ingefära

    Till servering

    60 babyspenat

    1 morot, skalad och hyvlad på längden

    2 salladslökar, skivade

    ½ kruka koriander

    1 lime, klyftad

    gärna lite srirachasås eller annan hot sauce

    1. Vispa ihop ägg, mjöl och vatten i en bunke.
    2. Tillsätt det rivna samt ingefära och salt.
    3. Hetta upp lite olja i medelstor stekpanna och häll i smeten.
    4. Stek pannkakan cirka 6 minuter på medelvärme, vänd den upp och ner på en tallrik eller ett stort lock och låt den glida ner i pannan igen med den stekta sidan upp.
    5. Stek ytterligare 5 minuter. Dra åt sidan.
    6. Vispa ihop ingredienserna till såsen och pensla lite på pannkakan och servera resten till.
    7. Toppa med hälften av spenaten, morot, salladslök och koriander. Bjud resten av spenaten, limeklyftor och srirachasås till.

    Tips!

    Det är gott med lite finskuren chili till.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept