Höstplåt med halloumi

En härlig plåt med höstingredienser serveras som en varm sallad med basilikadressing och ett gott bröd.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    500 g butternut-pumpa i grova tärningar (skalet kan vara kvar)

    500 g brysselkål, ansade och delade

    1 rödlök, skalad och klyftad

    250 g champinjoner, delade

    1 chili, urkärnad och hackad

    3 msk olivolja

    1 paket halloumi (200 g), grovriven

    2-3 msk valfria frön, t ex pumpakärnor

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Basilikadressing

    1 kruka basilika

    1 dl valfria frön, pumpa-, solros- eller melonkärnor

    1 tsk honung

    2 dl olivolja

    1 msk äppelcidervinäger, alt vitvinsvinäger

    1 krm salt

    Till servering

    rustikt bröd

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg pumpatärningar, brysselkål, rödlöksklyftor, champinjoner och hackad chili på en stor plåt eller i en stor ugnssäker form och blanda runt med olivoljan.
    3. Salta lätt och peppra ordentligt.
    4. Strö över osten och valfria frön.
    5. Rosta i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter.
    6. Mixa alla ingredienser till basilikadressingen och servera med den och ett gott bröd.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept