Honungskyckling med citron samt grynsallad med granatäpple och fetaost

Krispig kyckling och len sallad med gryn och granatäpple är en perfekt kombo. Grynsalladen hittar du i här.

Skriv ut435 + tid för grynsalladen

    1 kg kycklinglår med skinn och ben

    1 ½ dl vetemjöl

    2 msk olivolja

    saft av 2 citroner

    1 dl flytande honung

    3 vitlöksklyftor, skalade och rivna

    1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

    Dekoration

    1 citron, skivad

    olivolja till stekning

    Till servering

    grynsallad med granatäpple och fetaost, se recept

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa kycklinglåren från fett. Vänd dem i vetemjöl.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i omgångar ett par minuter på varje sida tills de får en vackert gyllene färg. Salta och peppra.
    4. Lägg kycklingen i en form.
    5. Blanda citronsaft, honung och vitlök och häll över kycklingen. Låt kycklingen steka klart i ugnen, cirka 20-25 minuter. Ös kycklingen ett par gånger under tiden. Stek citronskivorna i lite olja i en stekpanna.
    6. Dekorera kycklingen med citronskivorna och servera med grynsalladen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept