Hem » Sunda recept » Honungskyckling med citron samt grynsallad med granatäpple och fetaost
Välj tagg allt-i-ett-rätt Ansjovis Apelsin Aprikos asiatisk mat Aubergine Avokado bakat Banan barn barnvänligt Basilika Betor Blodapelsin Blomkål Blåbär Bovete Broccoli brunch Brysselkål Bröd brödmat buffé bulgur Burgare Butternut squash Bär Bönor Cashewnötter Chiafrön Chili Choklad Citron Citrus Cream cheese Dadlar dessert Dill Dinkel Dressing dryck Edamamebönor enkelt Falafel familj familjemat familjevänligt festmat Fet fisk Fetaost fika Fikon Filmjölk Fisk fisk/skaldjur Fläskfilé Framdelskött Fransk senap fredagsmys frukost Frukt Frön Fullkorn Fullkornsbröd Fullkornsris Fyrkornskross fågel Fänkål Färs förrätt Glass Glögg Granatäpple grillat Gruyèreost Gryn Gryta Gräslök Gröna bönor Grönkål Gröt Gul lök Gulbetor Gurka Gurkmeja Hallon Halloumi Hasselnötter Havre Havredryck Havregryn Havregrädde Havremjöl Honung Hummus Ingefära Jordgubbar Jordnötssmör Jordnötter Jordärtsskocka julbak julmat Julskinka Kalkon Kanel kantareller Kapris Kardemumma Kaviar Keso Kikärtor Kiwi Knäckebröd Kolja Koriander Korv Kronärtsskocka Kyckling Kycklingfärs Kål Kålrot Körsbär kött Köttfärs Labneh-ost Lamm Lavashbröd Lax lime Lingon Lingonsylt Linser Löjrom Lök Lönnsirap macka mackor Majonnäs Majs Makrill Mandel Mandelmassa Mandelmjöl Mango Mangold Matjessill medelhavsmat mellanmål mellis Melon midsommarmat Misopasta Morot Mozzarella Musslor Mynta Märgpipa Nachos nektariner Nudlar Nypon Nässlor Nötfärs Nötkött Nötter Oliver Oliver Olivolja Ost Paj Palsternacka Pannkaka Paprika Parmaskinka Parmesan Pasta Pekannötter Pepparrot Persika Persikor Persilja Pesto Picklad gurka Picklad rödlök picknick Pinjekärnor Pistagemandel Pizza Pizzadeg Plockmat Plommon plåtmat Portabello Potatis Pumpa Pumpafrö Purjolök påskmat Päron Rabarber Rapsolja Ricotta Ris Rom Rosmarin Rotfrukter Rotselleri Rucola Russin Råg Rågbröd Rågmjöl råris Rårivet Rädisor Räkor Rödbetor Röding Rödkål Rödlök rökt böckling röror röror och såser Saffran Sallad Salladslök Sallat Salsa Salvia Sambal oelek Sardeller Sardiner Savojkål Semlor senap Sesamfrö Sharonfrukt Sill Skaldjur Skrädmjöl Smårätt smörgås snabblagat snacks Sockerärtor Sojabönor Solrosfrö Solrosolja Soltorkad tomat Soppa Sorbet Sparris Spenat sportlovsmat Strömming Surdegsbröd, levain Svamp Svarta vinbär Svartkål såser Sötmandel Sötpotatis Tacos Te tillbehör tilltugg Tomat Tomatsås Tonfisk Torkad frukt Torsk Tortillabröd Tranbär Trattkantareller Tunnbröd Valnötter Vanilj vegetariskt vego Vetemjöl Vilt Vindruvor Vitkål Vitlök Våfflor Växtbaserat gräddalternativ Yoghurt Zucchini Ädelost Ägg Älgkött Äppelmos Äpple Ärtor Örter
Välj typ Adventsfika Afternoon tea Allt-i-ett-rätt Asiatisk mat Bakat Brunch Bröd Buffé Dessert Dryck Festmat Fika Fikabröd Fiskrätt Fredagsmys Frukost Fågel För hela familjen Förrätt Glöggtillbehör Godis Grillat Gryta Gröt Hamburgare Helgfrukost Helgmat Husmanskost Höstmat Italiensk mat Italiensk-inspirerad mat Julbak Julgodis Julmat Kaffebröd Kvällsfika Kvällsmat Kötträtt Lunch Lättare rätt Lättlagat Medelhavs-inspirerad mat Medelhavsinspirerad mat Mellanmål Middag Midsommarmat Mingelmat Nyårsmat Pannkaksrätt Pastarätt Picknick Pizza Plockmat Påskgodis Påskmat Rester Råkost Röra Sallad Salsa, sås, dressing Skaldjur Smoothie Smårätt Smörgås Snabbmat Snacks Sommarmat Soppa Sportlovsmat Sötsaker Tillbehör Tillbehör till grillat Tillbehör till sallad Tillbehör till soppa Tilltugg Ugnsrätt Utflyktsmat Vardagsmat Vegetariskt Viltkött Vintermat Vårmat Äggrätt
Honungskyckling med citron samt grynsallad med granatäpple och fetaost
Krispig kyckling och len sallad med gryn och granatäpple är en perfekt kombo. Grynsalladen hittar du i här .
Skriv ut 4 35 + tid för grynsalladen
1 kg kycklinglår med skinn och ben
1 ½ dl vetemjöl
2 msk olivolja
saft av 2 citroner
1 dl flytande honung
3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Dekoration
1 citron, skivad
olivolja till stekning
Till servering
grynsallad med granatäpple och fetaost, se recept
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa kycklinglåren från fett. Vänd dem i vetemjöl.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i omgångar ett par minuter på varje sida tills de får en vackert gyllene färg. Salta och peppra.
Lägg kycklingen i en form.
Blanda citronsaft, honung och vitlök och häll över kycklingen. Låt kycklingen steka klart i ugnen, cirka 20-25 minuter. Ös kycklingen ett par gånger under tiden. Stek citronskivorna i lite olja i en stekpanna.
Dekorera kycklingen med citronskivorna och servera med grynsalladen.
Relaterade recept
Se mer recept