Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing

Hur gott och enkelt som helst. En rätt som passar hela familjen. Välj rotsaker och kål i olika färger så blir det roligare att servera.

Skriv ut4-61 timme

    2 paket fryst torskfilé (à 400 g), halvtinad

    1 dl fullkornsvetemjöl

    2 ägg

    1 ½ dl ströbröd

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Bostondressing

    2 dl turkisk yoghurt

    3-4 msk bostongurka

    1 tsk fransk senap

    Till servering

    kokt potatis

    kokta gröna ärtor

    bladspenat eller grönsallat

    rårivet t ex morötter, rödkål, rödbetor

    1. Rör ihop bostondressingen.
    2. Koka potatisen och ärtorna och råriv rotfrukterna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Skär fisken tvärsöver i 3 centimeter tjocka skivor. Strö över salt och peppra lätt.
    5. Vänd fiskskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och avsluta med att vända i ströbröd.
    6. Stek i olja i en stekpanna ett par minuter på var sida tills ytan blir gyllene och frasig.
    7. Lägg över fiskpinnarna i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 10-15 min.
    8. Servera direkt med tillbehören.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept