Havrescones med snabbrörda bär

Perfekt till te som mellanmål, frukost eller fika. Passa på att råröra en liten sats bär när det är säsong och du får en ljuvlig snabbsylt.

Skriv ut430

Havrescones

2 ½ dl havregryn

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 krm salt

½ dl rapsolja

1 ½ dl kesella (10%)

mjölk till pensling

Dekoration

lite havregryn

Till servering

100 g färskost, gärna mager

snabbrörda bär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda i oljan.
  3. Nyp ihop till en smulig deg med rena händer.
  4. Tillsätt kesellan och arbeta ihop till en deg.
  5. Dela degen i 8 bitar och rulla till bollar. Platta till dem lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla med lite mjölk och strö på lite havregryn.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de får fin färg.
  8. Låt svalna lite innan du skär dem mitt itu och äter med lite mager färskost och snabbrörda bär.

Snabbrörda bär

250 g färska eller frysta blandade blåbär och hallon, halvtinade

½ dl strösocker

Rör ihop de halvtinade bären med sockret och låt det stå medan du gör sconesen.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept