Grynsallad med granatäpple och fetaost

Den här salladen är mättande och passar bra på buffébordet. Bjud gärna grillat till.

Skriv ut6-830-40 minuter

    2 dl korngryn eller andra gryn du gillar

    1 msk olivolja

    1 rödlök, skalad och hackad

    2 dl mynta, hackad

    4 dl bladpersilja, hackad

    rivet skal och saft av 1 citron, ekologisk

    150 g fetaost, 10 %

    1 granatäpple, kärnorna alt ½ paket (à 250 g) frysta, tärnade

    250 g vindruvor, delade

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Dekoration

    myntablad

    Tillaga grynen enligt anvisning på paketet, spola av i kallt vatten och låt de rinna av och kallna.

    Blanda grynen med olivoljan.

    Blanda i löken och örterna.

    Tillsätt skal och saft av citronen.

    Smula fetaosten och blanda i den.

    Vänd i granatäpplekärnor och vindruvor.

    Smaka av med salt och peppar.

    Dekorera med myntablad.

    Bjud lite mer olivolja att droppa på själv.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept