Gröt med banan och jordnötssmör

Mättande gröt som även kan ätas som lättlunch. Gott och hälsosamt att blanda upp de klassiska havregrynen med råggryn.

Skriv ut4 portioner5 minuter

    2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn

    2 dl råggryn

    8 dl vatten

    1 tsk kardemummafrön, lätt mortlade

    ½ tsk salt

    2 bananer, skalade och skivade

    2 msk osötat jordnötssmör av bra kvalitet

    2 dl blåbär

    Till servering

    mini- eller lättmjölk alt växtbaserat alternativ

    1. Blanda gryn, vatten, kardemumma och salt i en kastrull.
    2. Lägg i bananskivorna och låt det sjuda cirka 5-6 minuter på låg värme under omrörning.
    3. Servera med en klick jordnötssmör och mycket blåbär samt ditt val av mjölk eller växtbaserat alternativ.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Råg

    Är mer fiberrikt än vete, har lågt glykemiskt index, ger lång mättnad och innehåller mycket vitaminer och mineraler.

    Relaterade recept

    Se mer recept