Gröt med banan och jordnötssmör
Mättande gröt som även kan ätas som lättlunch. Gott och hälsosamt att blanda upp de klassiska havregrynen med råggryn.
Skriv ut4 portioner5 minuter
2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
2 dl råggryn
8 dl vatten
1 tsk kardemummafrön, lätt mortlade
½ tsk salt
2 bananer, skalade och skivade
2 msk osötat jordnötssmör av bra kvalitet
2 dl blåbär
Till servering
mini- eller lättmjölk alt växtbaserat alternativ
- Blanda gryn, vatten, kardemumma och salt i en kastrull.
- Lägg i bananskivorna och låt det sjuda cirka 5-6 minuter på låg värme under omrörning.
- Servera med en klick jordnötssmör och mycket blåbär samt ditt val av mjölk eller växtbaserat alternativ.
Matnyttigt
Råg
Är mer fiberrikt än vete, har lågt glykemiskt index, ger lång mättnad och innehåller mycket vitaminer och mineraler.
Relaterade recept
Se mer recept