Grönkålssallad med äpple

Perfekt sidosallad till jul.

Skriv ut425

    150 g färska grönkålsblad, mittsträngen bortskuren och bladen grovt strimlade

    1 äpple, delad, urkärnad och tunt skivad

    75 g mager ädelost

    2 msk olivolja + 1 msk balsamvinäger

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Honungsrostade mandlar

    50 g sötmandlar, skållade

    1 msk oliv- eller rapsolja

    1 tsk honung

    1 krm malen kanel

    ½ krm salt

    Dekoration

    ½ dl lingon

    1. Koka upp en stor kastrull med vatten och blanchera de strimlade bladen några sekunder.
    2. Lägg dem i ett durkslag och spola iskallt vatten över. Låt rinna av och krama sedan ur allt överflödigt vatten.
    3. Lägg grönkålen på ett stort fint fat. Lägg på äppelskivorna.
    4. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och häll över salladen, blanda om.
    5. Smula över ädelosten och dekorera med lingonen.
    6. Stek mandlarna hastigt i oljan och rör i honungen. Pudra över kanel och salt.
    7. Strö mandlarna över salladen.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Grönkål

    Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

    Relaterade recept

    Se mer recept