Grön ”scramble”

Perfekt helgbrunch, lunch eller snabblagad middag. Ta vad du har i kylen och sväng ihop en snabblagad ”scramble”, alltså äggröra. Har du någon rest av kött, fågel eller fisk över kan du lägga i det eller servera till men det är gott utan också.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    1 gul lök, skalad och skivad

    2 kokta potatisar, skalade och tärnade

    1 morot, skalad och grovriven

    1 paprika, tärnad

    50 g babyspenat

    6 ägg

    2 dl lättmjölk

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

    Till servering

    rostat grovt bröd

    vegetabiliskt matfett

    1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs först löken så den blir mjuk. Ta upp och lägg åt sidan.
    2. Stek sedan potatisen i lite mer olja tillsammans med morot och paprika tills det får lite färg.
    3. Lägg i löken och spenaten och blanda och låt spenaten mjukna.
    4. Vispa ihop ägg och lättmjölk i en bunke. Salta och peppra.
    5. Häll det i pannan, sänk värmen och rör om hastigt tills äggen stelnar till en ”scramble”.
    6. Bjud rostat bröd till.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept