Grön sallad med ranchdressing

Gröna grönsaker är toppen för kroppen! Fulla med järn och antioxidanter ger de dig en riktig kick. Den här salladen är bra före maten som en förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Skriv ut425

Sallad

60 g bladspenat

1 broccolistånd, alt broccolirabe, (250 g)

1 avokado, delad och urkärnad

3 msk olivolja

saft av ½ citron

1 tsk honung

2 dl gröna ärtor

1 krm salt och nymald svartpeppar

  1. Lägg spenaten i en stor skål.
  2. Ansa broccolin och skär i buketter, skär stammen i tunna skivor.
  3. Koka den cirka 3 minuter och spola sedan av i iskallt vatten. Låt rinna av.
  4. Gröp ur innehållet i avokadon.
  5. Blanda broccoli och avokado försiktigt med spenaten. Rör ihop olja, citronsaft och honung. Vänd ner det i salladen.
  6. Lägg upp på ett vackert fat och strö över ärtorna. Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen.
  7. Skeda över lite dressing och servera resten till.

Ranchdressing

1 dl lättyoghurt

1 tsk olivolja

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

1 msk finhackad gräslök

1 krm salt

Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen.

Sundkurs Kompass

Matnyttigt

Spenat

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Relaterade recept

Se mer recept