Grön pytt med det sista av julskinkan

Gör en härlig pytt av julens rester.

Skriv ut430

    3 medelstora morötter, skalade och skivade (ca ½ cm tjocka)

    500 g brysselkål, delade

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 gul lök, skalad och hackad

    400 g kokt potatis, tärnad

    100 g julskinka, tärnad (eller annan köttrest)

    1-2 msk senap av valfri sort

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    4 ägg

    grönsallad eller råkost

    Till dekoration

    hackad färsk timjan, alt persilja

     

    1. Koka morötter och brysselkål cirka 3 minuter tills de är nätt och jämt mjuka. Häll av.
    2. Stek morötter och brysselkål i olja i en stekpanna så det får färg. Ta upp och ställ åt sidan.
    3. Stek sedan löken i pannan så den blir mjuk. Ta upp och ställ åt sidan.
    4. Stek potatisen gyllene och blanda allt i pannan.
    5. Tillsätt skinka och senap, låt allt bli varmt.
    6. Salta och peppra.
    7. Stek äggen som du vill ha dem i olja i en stekpanna.
    8. Servera pytten med äggen, en grönsallad eller råkost.
    9. Dekorera med hackad timjan.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept