Grillade tunna kycklingfiléer med tonfisksås

Det här är en variant på vitello tonnato som är en italiensk klassiker. Här har vi valt tunn kycklingfilé. Perfekt att grilla snabbt. Tonfisken ger en fin sälta och du kan skippa extra salt helt.

Skriv ut435

Kyckling

1 paket tunt skivade kycklingfiléer, (ca 650 g)

olivolja till pensling

1 tsk salt och nymalen svartpeppar

Till servering

1 citron, delad

150 g haricots verts, lättkokta

3 polka- och gulbetor, skalade och tunt skivade

60 g rucola

  1. Pensla kycklingen med lite olivolja och grilla den 1-2 minuter på varje sida. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Grilla citronen med snittsidan ner och bjud den till. Det är gott att klämma över saften på kycklingen.
  3. Bjud kycklingen med såsen, citronen och massor med fina grönsaker till.

Tonfisksås

1 burk tonfisk i olja, (200 g)

3 sardellfiléer

2 msk kapris

3 äggulor

1 msk pressad citronsaft

2 msk olivolja

2 msk kycklingbuljong, kall

nymald svartpeppar

  1. Gör såsen genom att lägga tonfisk med oljan, sardellerna och kaprisen i en mixer eller använd stavmixer.
  2. Mixa slätt medan du tillsätter äggulor och citronsaft.
  3. Häll i olivoljan, först droppvis sedan i en tunn stråle medan du mixar.
  4. Späd med buljongen till en slät konsistens. Smaka av med peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept