Grillade tunna kycklingfiléer med rucolasås

Underbart god sommarrätt som passar bra med färskpotatis, sparris och sallad.

Skriv ut435 minuter

    1 paket tunt skivad kycklingfilé (600 g)

    olivolja

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Rucola-kaprissås

    1 dl lätt crème fraiche

    1 dl mild naturell yoghurt

    1 riven vitlöksklyfta

    2 sardellfiléer

    rivet skal från 1 ekologisk citron

    1 påse rucola (65 g), spar lite till dekoration

    ½ kruka basilika

    1 msk kapris

    nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    1 knippe grön sparris (250 g)

    1 citron

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    gott bröd eller kokt färskpotatis

    1. Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare eller använd stavmixer och mixa till en slät sås.
    2. Pensla kycklingfiléerna med olja och salta och peppra. Grilla dem ett par minuter på var sida. Håll kycklingfiléerna varma.
    3. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisen och släng den. Pensla sparrisen med lite olja och grilla den runtom cirka 5 minuter. Salta och peppra lätt.
    4. Dela citronen och grilla den med snittytan ner ett par minuter.
    5. Lägg upp kycklingen på ett fat, skeda över lite av såsen och garnera med resten av rucolan. Servera med sparris, citronhalvor och återstående sås.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept