Grillade gröna tillbehör

Än är inte grillsäsongen över. Satsa på gröna tillbehör nu i skördetider eller servera som de är med en grynsallad till. Det behövs inte så mycket kött när man har mycket grillat grönt.

Skriv ut4 portioner15 minuter per tillbehör

Grillade majskolvar

4 förkokta majskolvar

2 msk olivolja

1 krm chiliflakes

4 tsk riven parmesan

färsk koriander

  1. Grilla majsen så den får fin färg runtom.
  2. Blanda olja och chiliflakes och pensla med det när majsen grillat färdigt.
  3. Strö på riven parmesan och koriander vid servering.

Grillad sallat med pesto och pumpakärnor

2 sweet gem-sallatshuvuden (kallas också hjärtsallat), delade på längden

lite olja till pensling

4 msk pesto

½ dl pumpakärnor alt sötmandel, grovhackad

  1. Pensla sallaten med olja och grilla den hastigt på båda sidor så den får lite färg.
  2. Fördela peston över sallaten och strö på pumpakärnor eller sötmandel vid servering.

Grillad vattenmelon med rosépeppar

1 liten vattenmelon, halverad och skivad i 2 cm tjocka skivor

lite olja till pensling

1 tsk lätt krossad rosépeppar

1 krm salt

  1. Pensla melonskivorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor så de får lite färg.
  2. Strö på rosépeppar och salt vid servering.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept