Grillad lax med lätt potatissallad

Grilla lax är gott och enkelt men du kan även steka den förstås. Gott med den här krämiga potatissalladen till.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    600 g laxfilé i bitar, skinn- och benfri

    olja till pensling

    1 tsk salt och nymald svartpeppar

    Potatissallad

    700 g färskpotatis

    1 dl lätt turkisk yoghurt

    1 kruka dill, hackad

    1 dl hackad smörgåsgurka

    1 msk fransk senap

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    grönsallad

    • Tvätta och dela potatisen och koka den mjuk. Häll av potatisen och låt den svalna.
    • Rör ihop yoghurt, dill, smörgåsgurka och senap i en skål.
    • Vänd i potatisen och salta och peppra.
    • Pensla laxen med olja och grilla den cirka 6 minuter runtom. Salta och peppra.
    • Servera laxen med potatissalladen och en stor grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Relaterade recept

    Se mer recept