Grillad gazpacho-strömming

Dröm dig bort till Medelhavet där man grillar sardiner. Här är en variant med grillad strömming i en härlig vinägrett med gazpachosmak.

Skriv ut4-645 minuter

    400 g strömmingsfiléer

    1 tsk salt och nymalen svartpepper efter smak

    2 tomater, finhackade

    ¼ gurka, skalad, urkärnad och finhackad

    ½ färsk gul lök, finhackad

    ½ grön eller röd paprika, finhackad

    2 msk rödvins- eller vitvinsvinäger

    1 dl olivolja

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    Kokt potatis

    Knäckebröd

     

    1. Börja med vinägretten. Lägg allt det hackade i en skål och tillsätt vinäger, olja, salt och peppar.
    2. Låt det stå och dra i rumstemperatur medan du lagar resten för att smakerna ska förstärkas.
    3. Skölj filéerna och klipp bort fenorna.
    4. Salta och peppra köttsidan.
    5. Vik filéerna dubbelt på längden med skinnsidan utåt och pensla dem runt om med olja.
    6. Grilla strömmingen snabbt, cirka 2 – 3 minuter på båda sidor.
    7. Lägg upp på ett fat och skeda över vinägretten. Servera gärna potatis och ett gott bröd till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept