Grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött
Satsa på det gröna på grillen och låt köttet vara ett tillbehör.
2 cosmopolitansallatshuvuden
2 majskolvar, förkokta
olivolja till pensling
Tomatsalsa
4-5 tomater, ca 350 g, finhackade
1 färsk gul lök med blast, strimlad (även blasten)
1 kruka koriander, alt annan god ört, hackad
½ pressad citron
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
2 krm salt
Till servering
400 g magert grillat kött, t ex mörad rostas, filé eller biff
vattenmelon i klyftor
- Rör ihop ingredienserna till salsan och låt stå framme medan du förbereder och grillar.
- Dela sallatshuvudena på längden och pensla dem lätt med olja.
- Grilla sallaten hastigt på båda sidor.
- Pensla även majsen och köttet och grilla till önskad grad. Dela majsen.
- Servera sallaten med salsan ovanpå, grillad majs, kött och melon
Relaterade recept
Se mer recept