Grillad BBQ-kycklingfilé med stekt majs och körsbärstomater samt ugnsrostad sötpotatis

Riktig festmat med amerikansk känsla.

Skriv ut4 portioner1 timme

    4 kycklingfiléer

    raps- eller olivolja till pensling

    4 msk rökig BBQ-sås

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Rostad sötpotatis

    700 g tvättad sötpotatis i klyftor

    1 msk olivolja

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Tillbehör

    1 burk, 280 g majskorn, gärna ekologiska

    400 g körsbärstomater på kvist

    raps- eller olivolja till stekning

    1 påse, 65 g sallatsmix

    1 kruka koriander alt persilja

    1 lime i klyftor

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Avokadokräm

    2 väl mogna avokado

    1 lime, pressad

    2 krm salt

    1 krm chiliflakes

     

    1. Förbered en fin grillglöd.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över lite olja. Salta och peppra och stek dem i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills de är gyllene.
    4. Pensla kycklingen med olja, salta och peppra och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur av 80 grader. Prova att skär ett snitt i tjockaste delen, om klar vätska sipprar ut så är den färdig. Pensla kycklingen med BBQ-sås mot slutet.
    5. Stek majsen och tomaterna för sig hastigt i lite olja tills de får färg. Salta och peppra.
    6. Mosa avokadon med pressad lime, salt och chiliflakes.
    7. Servera kycklingen med sötpotatisklyftor, stekt majs och tomater samt den krämiga avokadokrämen, sallat, koriander och gärna limeklyftor.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept