Fyllda paprikor
Härlig allt-i-ett-rätt som kan varieras med olika slags färs, till exempel kyckling, mager nötfärs eller vegetabiliskt alternativ.
4 paprikor
2 dl bulgur
200 g lammfärs
oliv- eller rapsolja till stekning
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald kanel
1 burk färdig pastasås av tomat (ca 400 g)
1 dl urkärnade kalamataoliver
2 dl hackad bladpersilja
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till gratinering
50 g smulad fetaost, mager
Till dekoration
valfria färska örter
Till servering
blandad sallad
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn färsen i lite olja tillsammans med spiskummin och kanel tills det får lite färg.
- Häll på tomatsåsen och låt det puttra ihop till en tjock sås.
- Tillsätt oliver och bladpersilja och smaka av med salt och peppar.
- Skär paprikorna i halvor på längden och skär bort kärnhusen.
- Ställ dem med öppningen upp i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Fyll paprikorna med lite bulgur och sedan köttfärsblandningen. Toppa med osten och ringla över lite olivolja.
- Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter tills de får färg. Toppa med örter.
- Servera resten av bulgurn och en blandad sallad till.
Relaterade recept
Se mer recept