Fyllda paprikor

Härlig rätt som kan varieras med olika slags färs, till exempel kyckling, mager nötfärs eller vegetabiliskt alternativ.

Skriv ut41 timme

    4 paprikor

    2 dl bulgur

    200 g lammfärs

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 tsk mald spiskummin

    1 tsk mald kanel

    1 burk färdig pastasås av tomat (ca 400 g)

    1 dl urkärnade kalamataoliver

    2 dl hackad bladpersilja

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till gratinering

    50 g smulad fetaost, mager

    Till dekoration

    valfria färska örter

    Till servering

    blandad sallad

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
    3. Bryn färsen i lite olja tillsammans med spiskummin och kanel tills det får lite färg.
    4. Häll på tomatsåsen och låt det puttra ihop till en tjock sås.
    5. Tillsätt oliver och bladpersilja och smaka av med salt och peppar.
    6. Skär paprikorna i halvor på längden och skär bort kärnhusen.
    7. Ställ dem med öppningen upp i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
    8. Fyll paprikorna med lite bulgur och sedan köttfärsblandningen. Toppa med osten och ringla över lite olivolja.
    9. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter tills de får färg. Toppa med örter.
    10. Servera resten av bulgurn och en blandad sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept