Fullkornspasta med krämig morotssås
Snabbmat med härlig smak. Vegetarisk dessutom. Perfekt vardagsräddare till hela familjen!
Skriv ut4 portioner25 minuter
300 g fullkornsspaghetti
2 stora skalade och grovrivna morötter (ca 4 dl)
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
oliv- eller rapsolja till stekning
3 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
1 dl havregrädde
1 kruka basilika
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
rucola
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp en skvätt olja i en stor vid panna och fräs morot och vitlök hastigt utan att det tar färg.
- Lägg i tomatpuré och låt det fräsa med en kort stund.
- Häll i tomaterna och havregrädden och låt det småputtra ca 5 minuter.
- Hacka hälften av basilikan och rör i.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dekorera med resten av basilikan.
- Servera till pastan med rucola.
Relaterade recept
Se mer recept