Fullkornspasta med krämig morotssås

Snabbmat med härlig smak. Vegetarisk dessutom. Perfekt vardagsräddare till hela familjen!

Skriv ut4 portioner25 minuter

    300 g fullkornsspaghetti

    2 stora skalade och grovrivna morötter (ca 4 dl)

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    oliv- eller rapsolja till stekning

    3 msk tomatpuré

    1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)

    1 dl havregrädde

    1 kruka basilika

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    rucola

    • Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    • Hetta upp en skvätt olja i en stor vid panna och fräs morot och vitlök hastigt utan att det tar färg.
    • Lägg i tomatpuré och låt det fräsa med en kort stund.
    • Häll i tomaterna och havregrädden och låt det småputtra ca 5 minuter.
    • Hacka hälften av basilikan och rör i.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med resten av basilikan.
    • Servera till pastan med rucola.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept