Hela middagen i ett paket. Enkel och god allt-i-ett-rätt med lax och sötpotatis.
Skriv ut4 portioner40 minuter
600 g färsk laxfilé, urbenad och skuren i fyra portionsbitar
1 sötpotatis (ca 300 g)
2 färska gula lökar
150 g färska eller frysta gröna bönor och/eller vaxbönor
olivolja till folien och att ringla över
1 tsk salt och nymald svartpeppar
Till servering
pesto
sugar snaps och grovt surdegsbröd
Skala och skiva sötpotatisen i cirka 1 centimeter tjocka skivor.
Koka dem i vatten i en kastrull 5 minuter.
Låt potatisen rinna av.
Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 centimeter.
Ringla lite olivolja i mitten av varje ark och lägg på sötpotatis och lax.
Ansa och skär lökarna i fyra delar på längden.
Lägg lökarna och bönorna runtom laxen.
Salta och peppra ordentligt.
Ringla över lite olivolja och förslut paketen väl.
Lägg paketen på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 15 – 20 minuter är laxen klar. Eller tillaga i ugn i 200 grader cirka 15 – 20 minuter.
Servera med pesto, sugar snaps och lite gott surdegsbröd att suga upp den goda skyn med.