Fiskgryta med mycket grönt

Smart allt-i-ett-gryta med mycket smak.

Skriv ut445 minuter

    700 g vit fast fisk, t ex torsk, kummel eller hälleflundra

    2 vitlöksklyftor, skalade och skivade

    2 paprikor, urkärnade och grovhackade

    2 msk olivolja

    1 förpackning finkrossade tomater (ca 450 g)

    300 g potatis, skalad och grovt tärnad

    1 msk koncentrerad fiskfond

    1 tsk fänkålsfrön, lätt mortlade

    3 msk hackad persilja

    1 dl urkärnade kalamataoliver

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    Gröna grönsaker och gott grovt bröd

    1. Fräs vitlöken och paprikan i oljan i en stor panna så det får lite färg.
    2. Häll i tomater, potatis, fond och fänkålsfrön och lägg på lock. Låt det sjuda i 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
    3. Rör i persiljan och oliverna och smaka av med lite av saltet och peppar.
    4. Lägg på bitar av fisken och strö på resten av saltet och peppra väl.
    5. Lägg på locket och låt det sjuda i cirka 10 minuter.
    6. Servera med mycket gröna grönsaker och bröd.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept