Fiskgryta med mycket grönt
Smart allt-i-ett-gryta med mycket smak. Fisk och grönsaker i härlig kombo.
700 g vit fast fisk, t ex torsk, kummel eller hälleflundra
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 paprikor, urkärnade och grovhackade
2 msk olivolja
1 förpackning finkrossade tomater (ca 450 g)
300 g potatis, skalad och grovt tärnad
1 msk koncentrerad fiskfond
1 tsk fänkålsfrön, lätt mortlade
3 msk hackad persilja
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
Gröna grönsaker och gott grovt bröd
- Fräs vitlöken och paprikan i oljan i en stor panna så det får lite färg.
- Häll i tomater, potatis, fond och fänkålsfrön och lägg på lock. Låt det sjuda i 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
- Rör i persiljan och oliverna och smaka av med lite av saltet och peppar.
- Lägg på bitar av fisken och strö på resten av saltet och peppra väl.
- Lägg på locket och låt det sjuda i cirka 10 minuter.
- Servera med mycket gröna grönsaker och bröd.
Relaterade recept
Se mer recept