Hem » Sunda recept » Fisk-tacos med lime-marinerad torsk, pico de gallo och guacamole
Fisk-tacos med lime-marinerad torsk, pico de gallo och guacamole
Testa fisk i fredagstacosen istället för köttfärs för omväxling.
Skriv ut4-61 timme + 20 minuter till marinering
Fisk-tacos
2 paket fryst torskfilé, à 400 g styck, halvtinade
2 lime
2 msk olivolja + olja till stekning
½ tsk salt
nymald svartpeppar efter smak
Till servering
mjuka tortillabröd, medium
pico di gallo (tomatsalsa)
guacamole
majonnäs, gärna amerikansk
1 lime, skuren i klyftor
grönsallat
- Skär fisken i 2 x 2 cm stora kuber. Det är lättast när fisken är halvtinad.
- Lägg fiskkuberna i en form och pressa över limesaft.
- Ringla över olja och salta och peppra. Låt stå i rumstemperatur och marinera i 20 minuter.
- Klappa fisken torr från överflödig vätska.
- Hetta upp lite olja i en panna och stek fiskkuberna cirka 2-4 minuter beroende på tjocklek.
- Serveras genast i värmda tortillabröd med pico de gallo, guacamole, gärna en klick bra majonnäs, limeklyftor och grönsallat.
Pico de gallo (tomatsalsa)
4-5 stora plommontomater, finhackade (eller vanliga stora tomater)
½ gul lök, skalad och finhackad
½-1 chili, urkärnad och finhackad
1 kruka färsk koriander, finhackad
½ pressad lime
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm strösocker
- Blanda tomater, lök, chili och koriander i en skål. Pressa i limesaft.
- Rör i oljan, sockret och saltet.
- Serveras rumstemperad.
Guacamole
2 stora mogna avokador
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 liten tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
1 tsk pressad limesaft
1 krm salt
- Dela, kärna ur och skeda ur avokadofrukterna i en skål.
- Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
- Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Mixa om du vill ha en helt slät guacamole. Smaka av med lime och lite salt.
Relaterade recept
Se mer recept