Fisk-tacos med lime-marinerad torsk, pico de gallo och guacamole

Testa fisk i fredagstacosen istället för köttfärs för omväxling.

Skriv ut4-61 timme + 20 minuter till marinering

Fisk-tacos

2 paket fryst torskfilé, à 400 g styck, halvtinade

2 lime

2 msk olivolja + olja till stekning

½ tsk salt

nymald svartpeppar efter smak

Till servering

mjuka tortillabröd, medium

pico di gallo (tomatsalsa)

guacamole

majonnäs, gärna amerikansk

1 lime, skuren i klyftor

grönsallat

  1. Skär fisken i 2 x 2 cm stora kuber. Det är lättast när fisken är halvtinad.
  2. Lägg fiskkuberna i en form och pressa över limesaft.
  3. Ringla över olja och salta och peppra. Låt stå i rumstemperatur och marinera i 20 minuter.
  4. Klappa fisken torr från överflödig vätska.
  5. Hetta upp lite olja i en panna och stek fiskkuberna cirka 2-4 minuter beroende på tjocklek.
  6. Serveras genast i värmda tortillabröd med pico de gallo, guacamole, gärna en klick bra majonnäs, limeklyftor och grönsallat.

Pico de gallo (tomatsalsa)

4-5 stora plommontomater, finhackade (eller vanliga stora tomater)

½ gul lök, skalad och finhackad

½-1 chili, urkärnad och finhackad

1 kruka färsk koriander, finhackad

½ pressad lime

2 msk olivolja

1 krm salt

1 krm strösocker

  1. Blanda tomater, lök, chili och koriander i en skål. Pressa i limesaft.
  2. Rör i oljan, sockret och saltet.
  3. Serveras rumstemperad.

Guacamole

2 stora mogna avokador

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

1 liten tomat, delad, urkärnad och fint tärnad

1 tsk pressad limesaft

1 krm salt

  1. Dela, kärna ur och skeda ur avokadofrukterna i en skål.
  2. Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
  3. Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Mixa om du vill ha en helt slät guacamole. Smaka av med lime och lite salt.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept