Färska gröna bönor med hackat ägg och vinägrett

Ett gott tillbehör till exempelvis rökt fisk eller på en buffé.

Skriv ut420 minuter

    300 g färska gröna bönor, t ex haricots verts

    1 mjukkokt ägg, skalat och finhackat

    1 riven vitlöksklyfta

    2 tsk fransk senap

    1 msk färskpressad citronsaft

    1 dl olivolja

    2 msk kapris, avrunnen

    nymald svartpeppar

    1. Förväll bönorna hastigt i lättsaltat vatten i en kastrull, cirka 3 minuter.
    2. Spola hastigt av i iskallt vatten och låt rinna av.
    3. Vispa ihop vitlök, senap och citronsaft i en skål.
    4. Vispa ner oljan i en fin stråle. Blanda i kaprisen och smaka av med peppar.
    5. Lägg bönorna på ett serveringsfat och skeda över vinägretten. Strö över ägghacket.
    6. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Bönor

    Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept