Enchiladas med linser TEMAVECKA ”GRÖNT I VARDAGEN”

Så gott med en härlig rätt där allt sköter sig i ugnen. Dessutom tar vi genväg med färdigkokta linser och en snabblagad sås. Passar hela familjen! Bjud en stor sallad till, gärna med grova grönsaker.

Skriv ut4 portioner55 minuter

    8 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn

    Sås

    1 förp passerade tomater, ca 400 g

    2 msk tomatpuré

    2 msk olivolja

    1/2 gul lök, grovhackad

    1 vitlöksklyfta, grovhackad

    2 tsk taco-kryddmix

    1 tsk torkad oregano

    1/2 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Fyllning

    1 förp kokta linser, 380 g

    1 burk majskorn, 150 g

    1 förpackning fetaost, 150 g, smulad (spar 50 g till dekoration)

    1 liten påse spenat, ca 65 g

    1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar

    Topping

    50 g fetaost, smulad (resterande från fyllningen)

    1 avokado, tärnad

    1/2 kruka koriander

    1 lime klyftad

    Till servering

    grönsallad

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll ingredienserna till såsen i en mixer eller matberedare och mixa slätt.
    3. Lägg det i en kastrull och låt såsen sjuda 6-8 minuter utan lock.
    4. Smörj en stor form med olja och häll 1 dl av såsen i botten.
    5. Blanda ingredienserna till fyllningen med 1 dl av såsen och fördela som en sträng i mitten på bröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner och häll på den resterande såsen och smula över resten av fetaosten och gratinera i ugnen cirka 15-20 minuter.
    6. Ta ut och toppa med avokado och koriander. Bjud gärna limeklyftor till samt en stor grönsallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept