Enchiladas med linser TEMAVECKA ”GRÖNT I VARDAGEN”
Så gott med en härlig rätt där allt sköter sig i ugnen. Dessutom tar vi genväg med färdigkokta linser och en snabblagad sås. Passar hela familjen! Bjud en stor sallad till, gärna med grova grönsaker.
Skriv ut4 portioner55 minuter
8 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn
Sås
1 förp passerade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1/2 gul lök, grovhackad
1 vitlöksklyfta, grovhackad
2 tsk taco-kryddmix
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Fyllning
1 förp kokta linser, 380 g
1 burk majskorn, 150 g
1 förpackning fetaost, 150 g, smulad (spar 50 g till dekoration)
1 liten påse spenat, ca 65 g
1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar
Topping
50 g fetaost, smulad (resterande från fyllningen)
1 avokado, tärnad
1/2 kruka koriander
1 lime klyftad
Till servering
grönsallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ingredienserna till såsen i en mixer eller matberedare och mixa slätt.
Lägg det i en kastrull och låt såsen sjuda 6-8 minuter utan lock.
Smörj en stor form med olja och häll 1 dl av såsen i botten.
Blanda ingredienserna till fyllningen med 1 dl av såsen och fördela som en sträng i mitten på bröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner och häll på den resterande såsen och smula över resten av fetaosten och gratinera i ugnen cirka 15-20 minuter.
Ta ut och toppa med avokado och koriander. Bjud gärna limeklyftor till samt en stor grönsallad.