Dadelgodis med choklad

Gott och lättlagat julgodis som ska förvaras i frysen.

Skriv ut35 stycken30 minuter + 1 timme i frys

    200 g färska dadlar (finns i askar i grönsaksdisken)

    50 g valnötter

    30 g mörk choklad, 70%

    1-2 msk pressad ekologisk apelsin + rivet skal av 1 apelsin

    1 krm salt

    florsocker till dekoration

    1. Snitta dadlarna längsmed och pilla ut kärnorna.
    2. Skär dadlarna tvärsöver i tunna skivor på en stor skärbräda.
    3. Lägg nötterna och chokladen ovanpå och hacka allt så fint du kan.
    4. Lägg det hackade i en skål och blanda i apelsinsaften, skalet och saltet och knåda till en massa.
    5. Tryck ut den mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär platta, cirka en halv centimeter tjock.
    6. Frys plattan 1 timme.
    7. Dra bort pappret försiktigt.
    8. Skär ut rombformade bitar och pudra över florsocker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept