Dadelgodis med choklad
Gott och lättlagat julgodis som ska förvaras i frysen.
Skriv ut35 stycken30 minuter + 1 timme i frys
200 g färska dadlar (finns i askar i grönsaksdisken)
50 g valnötter
30 g mörk choklad, 70%
1-2 msk pressad ekologisk apelsin + rivet skal av 1 apelsin
1 krm salt
florsocker till dekoration
- Snitta dadlarna längsmed och pilla ut kärnorna.
- Skär dadlarna tvärsöver i tunna skivor på en stor skärbräda.
- Lägg nötterna och chokladen ovanpå och hacka allt så fint du kan.
- Lägg det hackade i en skål och blanda i apelsinsaften, skalet och saltet och knåda till en massa.
- Tryck ut den mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär platta, cirka en halv centimeter tjock.
- Frys plattan 1 timme.
- Dra bort pappret försiktigt.
- Skär ut rombformade bitar och pudra över florsocker.
Relaterade recept
Se mer recept