Chiafrallor
Baka hembakta frallor med lite attityd i form av grövre mjöl och trendiga chiafrön. Bröd är godast nybakat!
Skriv ut181 timme och 45 minuter inkl jäsning
50 g jäst
6 dl vatten, 37 grader
1/2 tsk salt
½ dl chiafrön + 2 msk till dekoration
2 dl mager kvarg eller kesella
5 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl fullkorn special
1 ägg, uppvispat
Till servering
marmelad, lättsockrad
- Lös upp jästen i vattnet i en skål till en assistent/hushållsmaskin.
- Lägg i salt och chiafrön samt kvarg och kör tills det blir blandat.
- Häll i mjölsorterna, lite i sänder medan maskinen går.
- Kör maskinen i 5-6 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk på dragfri plats i 40 minuter.
- Knåda degen lätt och dela den i 18 delar som du rullar till bollar.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och lägg över en bakduk och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med ägg och strö på chiafrön. Grädda dem i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna på galler.
Relaterade recept
Se mer recept