Caesarsallad på enkelt vis

Enkel caesarsallad som du snabbt svänger ihop med färdiggrillad kyckling och en förenklad dressing. Perfekt när man har ont om tid men ändå vill äta något gott. Passar de flesta i familjen.

Skriv ut420

    1 nygrillad kyckling

    ½ ciabatta eller liten baguette, gärna fullkorn

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 romansallat, sköljda och torkade

    250 g körsbärstomater, halverade

    2 msk grovriven parmesanost

    nymald svartpeppar

    Dressing

    1 ½ dl mild naturell yoghurt

    1 vitlöksklyfta, skalad och riven

    1 msk pressad citron

    2 sardeller, mosade

    ½ tsk worcestershiresås

    2 tsk osötad senap

    2 msk finriven parmesanost

    nymald svartpeppar efter smak

    1. Dra av skinnet från kycklingen och plocka av köttet från benen.
    2. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
    3. Bryt brödet i små bitar och stek det knaprigt i lite olja i en stekpanna.
    4. Riv sallaten i grova bitar och lägg i en stor skål tillsammans med de halverade tomaterna.
    5. Blanda i det mesta av dressingen.
    6. Skär kycklingen i bitar och blanda i.
    7. Toppa salladen med krutonger och parmesan. Bjud nymald svartpeppar och resten av dressingen till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept