Enkel caesarsallad som du snabbt svänger ihop med färdiggrillad kyckling och en förenklad dressing. Perfekt när man har ont om tid men ändå vill äta något gott. Passar de flesta i familjen.
Skriv ut420
1 nygrillad kyckling
½ ciabatta eller liten baguette, gärna fullkorn
oliv- eller rapsolja till stekning
2 romansallat, sköljda och torkade
250 g körsbärstomater, halverade
2 msk grovriven parmesanost
nymald svartpeppar
Dressing
1 ½ dl mild naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 msk pressad citron
2 sardeller, mosade
½ tsk worcestershiresås
2 tsk osötad senap
2 msk finriven parmesanost
nymald svartpeppar efter smak
Dra av skinnet från kycklingen och plocka av köttet från benen.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Bryt brödet i små bitar och stek det knaprigt i lite olja i en stekpanna.
Riv sallaten i grova bitar och lägg i en stor skål tillsammans med de halverade tomaterna.
Blanda i det mesta av dressingen.
Skär kycklingen i bitar och blanda i.
Toppa salladen med krutonger och parmesan. Bjud nymald svartpeppar och resten av dressingen till.