Burgare med currydressing och picklad rödlök

Burgare med currydressing och picklad rödlökPicklad lökrotfruktfriesmustiga-hamburgerbrod

Den här perfekta burgaren är gjord på mager nötfärs och serveras i hamburgerbröd med smakfull dressing och picklad rödlök. Rotfruktsfries är gott till.

Skriv ut430 + tid för rotfruktsfries och picklad rödlök

Burgare

500 g mager nötfärs, 5 % fett

1 tsk salt

½ tsk nymald svartpeppar

olivolja till stekning

  1. Blanda färsen med salt och peppar och forma till 4 burgare.
  2. Grilla eller stek dem i olja på medelvärme, cirka 5 minuter runt om.

Currydressing

½ dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt

1 dl lätt crème fraiche

1 tsk curry

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

½ tsk flytande honung

Rör ihop ingredienserna till currydressingen och ställ i kyl medan resten görs.

Tillbehör

4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept

2 nävar fina sallatsblad, sköljda och strimlade

2 tomater, skivade

picklad rödlök, se recept

rotfruktsfries, se recept

  1. Dela och rosta bröden lätt.
  2. Fördela lite dressing, sedan sallat, tomater och burgare på underdelarna av bröden.
  3. Lägg på den picklade löken och toppa med överdelarna av bröden.
  4. Servera med rotfruktsfries.

 

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept