Burgare med currydressing och picklad rödlök
Den här perfekta burgaren är gjord på mager nötfärs och serveras i hamburgerbröd med smakfull dressing och picklad rödlök. Rotfruktsfries är gott till.
Skriv ut430 + tid för rotfruktsfries och picklad rödlök
Burgare
500 g mager nötfärs, 5 % fett
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
olivolja till stekning
- Blanda färsen med salt och peppar och forma till 4 burgare.
- Grilla eller stek dem i olja på medelvärme, cirka 5 minuter runt om.
Currydressing
½ dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
½ tsk flytande honung
Rör ihop ingredienserna till currydressingen och ställ i kyl medan resten görs.
Tillbehör
4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept
2 nävar fina sallatsblad, sköljda och strimlade
2 tomater, skivade
picklad rödlök, se recept
rotfruktsfries, se recept
- Dela och rosta bröden lätt.
- Fördela lite dressing, sedan sallat, tomater och burgare på underdelarna av bröden.
- Lägg på den picklade löken och toppa med överdelarna av bröden.
- Servera med rotfruktsfries.
Relaterade recept
Se mer recept