Broccolibowl med ägg

Det är trendigt med så kallade ”bowls” alltså att servera maten ur en vid skål. Det ser fint ut och är lätt att äta. Du kan byta ut mison mot japansk soja i majonnäsen om du vill.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    1 broccolistånd (250 g)

    2 dl matvete, quinoa eller andra gryn

    2 avokado, skivade eller klyftade

    4 dl valfria rårivna eller hyvlade rotfrukter, t ex morot, kålrot, betor

    1 apelsin, i klyftor

    4 ägg

    1-2 tsk misopasta (japansk fermenterad soja- eller rispasta, finns i välsorterad butik)

    1 dl majonnäs, gärna amerikansk eller hemgjord

    frön eller nötter av valfri sort

    koriander eller persilja

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    1. Koka grynen enligt anvisning på paketet.
    2. Skiva broccolin tunt, även stammen och stek i lite olja så den får färg. Salta lätt.
    3. Stek äggen på ena sidan i lite olja.
    4. Blanda miso och majonnäs.
    5. Lägg allt i grupper i 4 skålar.
    6. Toppa med ägg, koriander eller persilja och lite frön eller nötter.
    7. Bjud misomajonnäs till och peppra ordentligt.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept