Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön

Blodapelsin med keso och citronnötter- och frönblodapelsin-en-halva

Perfekt mellanmål eller lyxfrukost med de fantastiskt goda blodapelsinerna. Gör gärna en sats av nöt- och fröblandningen och ha i kylen. Nötter och frön hör hemma där, då håller de längre.

 

Skriv ut415

    2 blodapelsiner, alt vanliga, skalade och skivade

    1 burk keso (200 g)

    4 msk citronnötter- och frön

    Citronnötter- och frön

    2 dl blandade nötter och frön, nötter hackade

    1 msk flytande honung

    1 tsk rivet citronskal från 1 citron, ekologisk

     

    1. Börja med att rosta nötter och frön lätt i torr panna. Det bränns väldigt lätt så passa noga!
    2. Ringla över honung och strö på citronskal.
    3. Rör om hastigt och så att honungen bubblar till. Ta av från värmen.
    4. Arrangera apelsinskivorna på fyra tallrikar och skeda keson bredvid eller ovanpå. Strö på nöt- och fröblandningen och servera.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept