Bärpaj med deg gjord på rapsolja

Visst kan man baka med rapsolja! Här har vi gjort en blåbärspaj på frysta blåbär men inför den stundande bärsäsongen kan du göra samma princip med jordgubbar, hallon, krusbär, rabarber med mera. Inspireras av filmen nedan!

Skriv ut6 portioner30 minuter

    2 dl havregryn

    1 dl grahamsmjöl

    1 tsk nystött kardemumma (eller färdigmald)

    3 msk strösocker

    1/2 krm salt

    1/2 dl rapsolja

    1 ägg

    Fyllning

    250 g blåbär eller andra bär

    1 dl strösocker

    3 msk potatismjöl

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en stor skål.
    3. Häll i olja och ägg och blanda till en smulig deg.
    4. Blanda bär, socker och potatismjöl och bred ut i en mellansstor pajform.
    5. Strö smuldegen över och grädda i cirka 15 minuter tills degen får fin färg.
    6. Det är gott med en liten klick vaniljglass till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept