Bakad sötpotatis med fetayoghurt

Bakad sötpotatis med fetayoghurtSötpotatis-9080

Sötpotatis är gott med något salt till. Prova baka den och servera som ensamrätt eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Skriv ut4 portioner

Bakad sötpotatis med fetayoghurt

4 stora sötpotatisar
75 g fetaost
½ dl lättyoghurt
100 g lättförvälld grönkål
1 liten röd chili, skivad
1 msk sesamfrön
1 kruka koriander, hackad
flingsalt och nymald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Picka potatisen med en sticka.
  2. Baka potatisen på galler i mitten av ugnen ca 1 timme till den är mjuk.
  3. Mosa ihop osten med yoghurten. Skär ett snitt/kryss i potatisen och tryck upp den.
  4. Strö på lite flingsalt och fyll potatisen med fetaoströran.
  5. Toppa med grönkål, chili, sesamfrön och koriander. Strö på nymald peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept