Bakad apelsinmarinerad frukt med vaniljglass

Vilken härlig höstdessert. Blir det något över kan du äta i filen eller yoghurten morgonen därpå.

Skriv ut435

    4 plommon

    2 fikon

    1 dl vindruvor

    olja till formen

    Marinad

    1 tvättad ekologisk apelsin, finvrivet skal + saft

    1 urskrapad vaniljstång, alt 1 krm äkta vaniljpulver

    1 msk flytande honung

    Till servering

    2-3 dl vaniljglass, prova gärna tofuglass

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela och kärna ur plommonen.
    3. Dela fikonen i klyftor och lägg frukten och druvorna i ett lager i 4 smord portionsformar eller en stor ugnsform.
    4. Baka i ugnen i cirka 25 minuter tills frukten är mjuk.
    5. Blanda skal- och saft från apelsinen med fröna från vaniljstången och honungen och häll det över när du tagit ut frukten från ugnen.
    6. Servera med en liten klick vaniljglass.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept