Avokadomacka x 3
Avokado är toppen när man är hungrig. Här är tre härliga helgfrukost-, eller lunchmackor.
Avokadomacka med rädisor, sesamfrö och koriander
1 skiva danskt rågbröd
½ avokado, skalad, urkärnad och skivad
2-3 rädisor, skivade
1 nypa sesamfrön, svarta eller vita
några korianderblad
1/2 krm salt och nymald svartpeppar
- Lägg avokadon på brödet och sprid ut den som en solfjäder.
- Arrangera rädisorna ovanpå och strö på sesamfrön.
- Salta och peppra lätt och garnera med koriander.
Avokadomacka med stekt ägg och chiliflakes
1 skiva danskt rågbröd
½ avokado, skalad, urkärnad och tärnad
1 ägg
olivolja till stekning
1 liten nypa chiliflakes
½ krm salt och nymald svartpeppar
- Lägg den tärnade avokadon på brödet och tryck till lätt.
- Stek ägget som du vill ha det i lite olja och lägg på avokadon.
- Strö på chiliflakes och lite salt och peppar.
Avokadomacka med tomat och sardiner
1 skiva danskt rågbröd
½ avokado, skalad, urkärnad och mosad
1 skiva tomat
2-3 sardiner eller makrill i tomatsås
½ krm salt och nymald svartpeppar
- Bred avokadomoset på brödet.
- Lägg på tomatskivan och salta och peppra lätt.
- Toppa med sardiner eller makrill.
Relaterade recept
Se mer recept