Äppelpannkakor

Underbara frukostpannkakor eller efter soppa.

Skriv ut425 minuter

    2 ägg

    5 dl lättfil

    1 msk rapsolja

    2 dl vetemjöl

    1 dl grahamsmjöl

    2 tsk bakpulver

    1 krm salt

    1 stort äpple, tunt skivat

    rapsolja till stekning

    Till servering

    florsocker

    1 ask keso (250 g)

    malen kanel

    1. Vispa ihop ägg, lättfil och rapsolja i en bunke.
    2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i bunken till en klumpfri smet.
    3. Stek små pannkakor i olja i en stekpanna på medelvärme.
    4. Innan du vänder lägger du på en äppelskiva.
    5. Vänd försiktigt och stek hastigt på andra sidan.
    6. Pudra över en gnutta florsocker vid servering och bjud keso och kanel till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept