Äppelpannkaka med lingonkeso

Om du vill kan du servera pannkakan med lite rökt kalkonbröst i tunna skivor.

Skriv ut4-61 timme

2 ½ dl vetemjöl

½ dl kruskakli (kan uteslutas)

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

2-3 äpplen, urkärnade och klyftade

1 gul lök, skalad och skivad

1 msk rapsolja till stekning

Till servering

Lingonkeso och rårivna morötter

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 25×35 cm) väl.
  3. Rör ihop mjöl med kruskakli och salt. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en klumpfri smet.
  4. Vispa i äggen.
  5. Stek äpplen och lök hastigt i oljan i en stor panna.
  6. Häll smeten i formen. Fördela äpplen och lök på smeten.
  7. Grädda pannkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
  8. Servera med lingonkeso och rårivna morötter.

Lingonkeso

1 dl frysta men tinade lingon

1 burk keso (250 g), 1,5 %

1-2 msk flytande honung

 

  1. Blanda  lingonen med keson.
  2. Smaksätt med honungen till en lagom sötsyrlig smak.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept