Apelsin- och linssallad med kyckling

En sallad att bli mätt på. Puy- eller belugalinser kräver lite längre tillagningstid men blir fasta och spänstiga. Mycket goda i sallader.

Skriv ut440 minuter

    2 dl svarta puylinser, alt belugalinser

    1 stor avokado, skalad och skivad

    1 apelsin, skalad och skivad

    1 grape, skalad och skivad

    1 rödlök tunt skivad

    1 chili, delad, urkärnad och hackad

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Senapsvinägrett

    1 tsk grov osötad senap

    2 msk pressad apelsin

    1/2 dl god olivolja

    Till servering

    2 stora tunna kycklingfiléer

    raps- eller olivolja till stekning

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    färsk koriander eller bladpersilja

    1. Koka linserna enligt förpackningen och låt de rinna av genom en sil.
    2. Lägg linserna i en bunke.
    3. Blanda ihop vinägretten och rör i de ännu varma linserna.
    4. Lägg dem på ett stort vackert fat och arrangera avokado, apelsin, grape och rödlök ovanpå. Strössla över chilin. Salta och peppra.
    5. Stek kycklingbrösten enligt förpackningen på båda sidor tills de är genomstekta. Skär med en kniv tjockaste delen, om klar köttsaft sipprar ur är de färdiga. Salta och peppra.
    6. Skär upp dem i tunna skivor och arrangera ovanpå salladen.
    7. Toppa med koriander eller bladpersilja.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Citrus

    Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept