Älgfärsburgare med savoj-cole slaw
Njut av vilt när det är säsong. De här burgarna serveras med en cole slaw på savojkål samt stekta äpplen och lök.
Skriv ut4 portioner45 minuter
500 g älgfärs
1 ägg
½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar
raps- eller olivolja till stekning
Savoj-cole slaw
¼ savojkålshuvud (ca 325 g), tunt strimlat
1 litet äpple, tunt strimlat
1 tsk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger, alt vitvinsvinäger
1 dl majonnäs, gärna av amerikansk typ
2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Dessutom
1 rödlök, skalad och skivad
2 små äpplen, skivade
raps- eller olivolja till stekning
2 nävar babyspenat
8 skivor fullkornsfranska, rostade
- Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma fyra burgare.
- Stek dem i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 3-4 minuter på var sida.
- Banda ihop senap, vinäger och majonnäs samt salt och peppar i en stor skål och vänd ner kål och äpple.
- Stek lök och äpple långsamt i olja så det mjuknar.
- Bottna fyra av bröden med spenat och lägg på burgare, lökblandning och coleslaw.
- Toppa med de resterande bröden och servera.
Relaterade recept
Se mer recept