Älgfärsburgare med savoj-cole slaw

Njut av vilt när det är säsong. De här burgarna serveras med en cole slaw på savojkål samt stekta äpplen och lök.

Skriv ut4 portioner45 minuter

    500 g älgfärs

    1 ägg

    ½ tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar

    raps- eller olivolja till stekning

    Savoj-cole slaw

    ¼ savojkålshuvud (ca 325 g), tunt strimlat

    1 litet äpple, tunt strimlat

    1 tsk fransk senap

    1 msk äppelcidervinäger, alt vitvinsvinäger

    1 dl majonnäs, gärna av amerikansk typ

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Dessutom

    1 rödlök, skalad och skivad

    2 små äpplen, skivade

    raps- eller olivolja till stekning

    2 nävar babyspenat

    8 skivor fullkornsfranska, rostade

    1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma fyra burgare.
    2. Stek dem i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 3-4 minuter på var sida.
    3. Banda ihop senap, vinäger och majonnäs samt salt och peppar i en stor skål och vänd ner kål och äpple.
    4. Stek lök och äpple långsamt i olja så det mjuknar.
    5. Bottna fyra av bröden med spenat och lägg på burgare, lökblandning och coleslaw.
    6. Toppa med de resterande bröden och servera.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept