Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Körsbärsclafouti

Clafouti är en fransk dessert som påminner om en ugnspannkaka med bär eller frukt. Servera lättvispad mellangrädde till. Gott efter soppa eller sallad.

Skriv ut4-6 portioner40 minuter

    300 g körsbär eller bigarråer, urkärnade

    2 dl lättmjölk

    4 ägg

    4 msk vetemjöl

    4 msk florsocker

    2 tsk vaniljsocker

    1 krm salt

    olja till formen

    Till servering

    lättvispad mellangrädde

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en ugnssäker form med olja.
    3. Vispa ihop mjölk och ägg i en skål.
    4. Blanda de torra ingredienserna och vispa i det, lite i sänder.
    5. Häll smeten i formen och fördela körsbären i smeten.
    6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills clafoutin stelnat.
    7. Serveras ljummen med lättvispad mellangrädde.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept